Informatie Andalusië / Andalusië - Andalucia 

Andalusië - Andalucia

 

ANDALUSIË EN DE VELE BEZIENSWAARDIGHEDEN

 
Bezienswaardigheden heeft Andalusië in overvloed. Bezoek tijdens uw vakantie malaga, Cordoba, Granada, en Ronda als dagtrip vanaf uw vakantiehuis. Het Alhambra in Granada is één van bekendste paleizen in de wereld. De Mezquita in Cordoba staat hoog op de Werelderfgoedlijst. De beroemde brug in Ronda hangt boven een kloof van 120 meter, die de stad weergaloos doormidden deelt. In Malaga kun je gezellig winkelen en door het gebouw alleen al het Museo Picasso het bezoeken.
 
 

Straatje in oude centrum van MalagaMALAGA

Malaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Zuid Spanje. Je kunt er gezellig winkelen en tapasbars of restaurants bezoeken. Het Museo Picasso, Museo Carmen Thyssen en het Centre Pompidou hebben Malaga cultureel op de kaart gezet. Bijzonder is het Alcazaba, een Arabisch complex met tuinen, gebouwd op de ruïne van een Romeins theater. Een boottocht vanuit de haven is zeker de moeite waard.
Malaga met zijn bezienswaardigheden ligt 20 tot 50km rijden vanaf de vakantiehuizen.
Reistip: verse tapas in Cafe-bar Mercado Atarazanas op de centrale markt van Malaga.
                                                              
 

GRANADA

Granada wordt in één adem genoemd met het Alhambra. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra kom je in contact met de pracht en praal van Moorse paleizen. Je loopt er door de geurende tuinen van het Generalife. De imposante kerken en de torens brengen je ver terug in de tijd. Omdat het Alhambra de meest bezochte bezienswaardigheid is van Andalusië moet je (ver) vooraf kaarten reserveren
Granada met zijn bezienswaardigheden ligt 90 tot 120km rijden vanaf de vakantiehuizen.
Reistip: bij een dagtrip naar Granada kunt u zich beter beperken tot het Alhambra, eventueel met een bezoek aan Montefrio, een dorp bij Granada, dat volgens National Geographic één van de 10 mooiste panorama´s van de wereld biedt
 

CORDOBA

Cordoba is een prachtige oude stad met een beloopbaar historisch centrum. Cordoba is genieten: bezoek eerst de beroemde Mezquita met 850 pilaren - daarna een wandeling door het centrum met schitterende huizen en de mooiste patio’s – tijdens de siësta naar de mooie Judería-buurt om een gezellig restaurant op te zoeken.
Cordoba met zijn bezienswaardigheden ligt 200 tot 220km rijden vanaf de vakantiehuizen en is als dagtrip te bezoeken.
Reistip: zoek vanaf 14.00 uur, zeker tijdens de zomermaanden, de koelte op in een restaurant.
 
De Mezquita in Cordoba
 

RONDA

Ronda is adembenemend door de diepe kloof van 120 meter die deze stad doormidden deelt. Op de Nieuwe Brug (=Puente Nuevo) sta boven een prachtig panoramisch landschap. Ronda is een gezellige stad om doorheen te wandelen. Plaza de toros (= arena voor stierengevechten) is één van de oudste arena's van Spanje (1758) en is de wieg van het moderne stierenvechten. Ook is er een museum bij. Op Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda, kan je het lekkerste ijs krijgen.
Ronda met zijn bezienswaardigheden ligt 120 tot 140km van de vakantiehuizen. 
Reistip: leuk voor kinderen en volwassenen.
 
Ronda zicht op kloof, brug en landschap binnenland Andalusië
 
 
© Rob van der Eng
VakantieMalaga