Sevilla - Flamenco

SEVILLA

Sevilla met het paleis Alcazar en de buurt Triana als oorspronk van de FlamencoSevilla is qua architectuur een totaal andere stad dan vele andere steden in Andalusië. In Sevilla zijn zeer smalle steegjes in het oude centrum. De huizen zijn zoveel mogelijk op elkaar gebouwd om de hete zon te weren. Je kunt er dan ook moeilijk parkeren. Verblijf daarom in een hotel met parking en in de zomer met airco. Maar het is beter in juli en augustus Sevilla niet te bezoeken. De temperatuur is er dan gemiddeld 10 graden hoger dan bijvoorbeeld in Malaga. Het meest bijzondere gebouw van Sevilla is het Paleis of Alcázar, met zijn prachtige tuinen midden in de stad. Sevilla ligt aan dé rivier van Andalusië de Quadalquivir (= in het Arabisch de grote rivier) die tot aan Cordoba bevaarbaar is. De wijk Triana wordt beschouwd als de bakermat van de flamenco zang en flamenco dans
Reistip: Sevilla is met één overnachting te bezoeken. Maar wilt u van het gezellige avond/nachtleven van Sevilla genieten dan zijn meerdere overnachtingen nodig. U kunt ook eerst vliegen naar Sevilla en daar vandaan richting Malaga rijden en vanaf Malaga Airport terug vliegen.
 

FLAMENCO

Flamenco in de vorm van muziek, zang en dans is nog steeds hot in Andalusië en een groot exportmiddel. Flamenco heeft van oorsprong Joodse, Arabische, Moorse/Noord-Afrikaanse, Keltische, Indiase (zigeuner) en plaatselijke invloeden. En nog steeds verschilt flamenco qua zang, dans per stad en zelfs per dorp. Zo zijn er in de witte dorpen bij Malaga verenigingen voor Verdiales, dit is een hele oude vorm van flamenco, die meer Keltische invloeden heeft:
© Rob van der Eng
VakantieMalaga